Při nočním pátrání po nezvěstném důchodci asistoval i policejní vrtulník

Kralupy nad Vltavou – Těžkou noc i dopoledne měli z pondělí na úterý kralupští městští i státní policisté. Pátrali totiž po seniorovi, který byl týž den zcela nově ubytován v Domě s pečovatelskou službou na sídlišti Cukrovar v Kralupech.

Policejní hlídky důkladně pročesávaly město nejdříve v přímém okolí domova seniorů, aby následně rozšířily své hledání na území celých Kralup za pomoci všech dosažitelných služebních vozidel s posádkou. Zkušené policejní hlídky nejdříve zamířily na místa nejčastěji seniory vyhledávaná. Následně došlo i na klíčové trasy po celém městě Kralupy nad Vltavou.

Protože se posádkám policejních vozidel ani přes veškerou možnou snahu nepodařilo seniora během nastávající noci rychle vypátrat, byla vzhledem k naléhavosti požádána o součinnost Letecká záchranná služba PČR s vrtulníkem Eurocopter EC-135 vybaveným nočním viděním. Vrtulník dorazil po půlnoci, přistál na osvětleném heliportu na kruhovém objezdu v Lobečku u supermarketu Lidl, kde přibral na palubu policistu se znalostí kralupských lokalit. Poté tento ihned znovu odstartoval a důkladně ze vzduchu za pomoci termovize propátrával dlouhé pásy kralupské zelené vegetace i cesty a cestičky již notně vzdálené od kralupského centra.

img_7875_galerie-980

Bohužel, ani mimořádné nasazení vrtulníku ještě nepřineslo okamžitý výsledek. Proto Policie ČR hned během úterního rána zveřejnila velmi důkladný popis a fotografii pohřešovaného dvaasedmdesátiletého muže. Mužův popis byl od brzkých ranních hodin šířen místními médii, jakož i opakovaným vysíláním městského rozhlasu. Policie ČR ihned po ránu zmobilizovala veškeré své dostupné rezervy a pokračovala v pátrání, a to i v méně přístupných místech včetně hustých zelených porostů. Vzhledem k blízkosti domova seniorů k řece Vltavě byl po ránu nasazen rovněž středočeský poříční oddíl Labe.

Před jedenáctou hodinou dopoledne se policistům podařilo pohřešovaného seniora úspěšně lokalizovat. Tento byl nakonec nalezen v zeleném podrostu u Dvořákovy stezky vedoucí po levém vltavském břehu z Kralup do Nelahozevsi. Nalezeného seniora si následně převzali do své péče kralupští záchranáři, kteří jej dopravili do nemocnice.

Policie děkuje všem občanům Kralup za poznatky a postřehy, které i jen sebeméně přispěly k nalezení pohřešovaného.

autor: Martin Tlustý

Autor:admin