Prvňáčci dostanou kufřík plný dárků

Střední Čechy – Středočeský kraj se v letošním roce zapojil do projektu Kufříky pro prvňáčky, v rámci kterého připravil pro všechny prvňáčky v kraji dárek v podobě kufříku plného praktických dárků zaměřených na jejich bezpečnost. „Cílem tohoto projektu je zlepšení bezpečnosti dětí v našem kraji.

Stredocesky kraj - logo

Vzrůstající počet dětských úrazů, ať již v silničním provozu nebo při běžných dětských aktivitách, je patrný, a tak při vstupu dětí do první třídy jim chceme předat kufřík plný zajímavých a užitečných prvků pasivní bezpečnosti, jako jsou reflexní odrazky, pásky apod., a také informačních materiálů poskytujících hravou formou důležité rady a instrukce, jak se chovat na cestě do školy nebo do přírody,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Projekt je připravován ve spolupráci s regionálními firmami a partnery a Středočeský kraj ho podporuje nejen záštitou, ale poskytl také finanční prostředky na výrobu 18 000 kufříků pro děti ve více než 500 školách. Výrobu kufříků pro Středočeský kraj realizovala společnost Yashica, která také ve spolupráci s krajem oslovila více než 100 firem a organizací s prosbou o podporu projektu. Celkem se do projektu zapojilo šestadvacet partnerů, mezi nimi např. Besip, Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, Police ČR, společnosti Toypex, Maspex, Ticket Art, Pexi, Terezia C, Siko, Dr. Oetker, Silmex a další.

V kufříkách najdou prvňáčci celkem dvacet dárků, kromě již zmíněných bezpečnostních prvků třeba pravítko, rozvrh, nafukovací míč, pudink či vstupenku do oblíbeného zábavního parku Mirakulum.

autor: Michaela Drobná, tisková mluvčí Středočeského kraje

 

Autor:admin