Komenda na ledě

Kralupy nad Vltavou – V předvánočním čase, kdy už se každý vidí u slavnostně prostřeného stolu se svými nejbližšími a nemá vůbec pomyšlení na učení, nám pan učitel Tomáš Kordík zpestřil poslední chvíle ve škole netradiční hodinou tělesné výchovy.

Rozhodl se nám na téměř celé dopoledne zajistit ledovou plochu na zdejším zimním stadionu. Plní nadšení a vybavení vším potřebným se žáci z osmých ročníků vydali vyzkoušet své bruslařské umění. Na naše pokusy o piruety, o nejrychlejší jízdu, ale i o to se vůbec na bruslích udržet dohlížel nejen pan učitel Kordík, ale i paní učitelka Věra Vogeltanzová. Ti pomáhali především těm, kteří se na bruslích necítili příliš sebejistí.

Do školy jsme se vrátili sice trochu zmrzlí, s červenými tvářemi a promrzlými prsty, zato ovšem s úsměvem na tváři a řadou veselých zážitků.

autor: Julie Kodejšová, 8.B

 

„Na zimním stadionu to bylo super a zároveň jsme se i sblížili. Je fajn podnikat takové akce.“ (Michaela Góralczyková, 8.A)

„Bylo to úžasný, moc se nám tam líbilo a chtěli bychom jít bruslit znovu.“ (Tobiáš Rychtařík, 8.B)

„Super dopoledne, snažila jsem se pomoct těm, kterým to moc nešlo.“ (Andrea Čapková, 8.B)

„Líbilo se mi to, těchto aktivit by mohlo být více.“ (Vojtěch Vořechovský, 8.A)

„Na bruslení jsem se velmi těšila, přestože jsem asi dvacet let nebruslila. Nakonec jsem byla přímo nadšená, že jsem to ještě nezapomněla. Samuel Tirala se stal hrdinou dne, protože se naučil bruslit a velmi nás pobavil.“ (Věra Vogeltanzová, pedagogický doprovod)

Velmi děkujeme panu Mgr. V. Lánskému, který nám nejen umožnil pobyt na stadionu, ale také nám jako vánoční dárek pro děti věnoval bruslení zdarma. (poznámka ředitelky Mgr. J. Hereinové)

Autor:admin