Masopust se v Kralupech slavil 26. února

Kralupy nad Vltavou – Kralupský masopust 2017 se v novodobých dějinách odehrává v režii KD Vltava, ve spolupráci s několika organizacemi v našem městě.

Letošní masopust měl již tradiční a osvědčený průběh – od 14 hodin byly na hřišti T. J. Sokol připraveny pro děti různé hry. Za splnění každé disciplíny děti získaly jeden dílek do skládačky hlavy klauna. A co musely dokázat? Například zdolat opičí dráhu, naházet míčky do otvoru, poslepu obložit chaloupku perníkem, provést slalomem velký míč atd.

Všichni příchozí si mohli vyrobit masopustní papírový klobouk, s jehož výrobou pomáhaly lektorky Domu dětí a mládeže Kralupy.

Ve tři hodiny, poté, co starosta Kralup Petr Holeček „povolil“ masopustní veselí, se vydal průvod masek a civilních občanů do města. První zastávka vedla podél nové radnice a kostela k DDM, kde byl všem zdarma nabídnut čaj a k tanci a zábavě hráli po celou dobu Kralupští žesťoví sólisté.

Při nedaleké druhé zastávce u Vinotéky Pagáč byl prostor pro tanec a popovídání si nad kalíškem bílého vína. Průvod dále pokračoval k restauraci Na Františku, tam se mohli účastníci průvodu osvěžit limonádou, pivem a děti sladkostmi.

Přes lávku se poté všichni dostali na druhou stranu řeky, kde byl stanoven cíl průvodu v prostranství před KD Vltava. Tam probíhal od 11 hodin masopustní trh a všechny chuťové pohárky jste mohli plně uspokojit různými dobrotami a ještě si koupit nějakou památku na tento den. Pro pobavení dětí nechyběl kolotoč a maxi skluzavka.

Celá masopustní oslava byla zakončena karnevalem ve velkém sále KD Vltava.

Na viděnou opět za rok – a věříme, že s větším počtem masek!

Kromě galerie fotek pod článkem, naleznete další zde: http://kralupskyzpravodaj.rajce.idnes.cz/2017-02-26_Masopust/

 autor a foto: Radka Holeštová

Invalid Displayed Gallery

Autor:admin